Új szakemberkereső a magyar piacon

Februárban zárja tesztidőszakát az új magyar szakemberkereső portál, a Qjob.hu. A szabadúszókat tömörítő magyar startup az atipikus munkavállalásra kínál megoldást. 16 fő, és közel 200 alkategóriában hozza össze a megrendelőket az extra bevételt kereső szakemberekkel, szabadúszókkal.

„A munkaerőpiac egyre inkább tolódik el az atipikus foglalkoztatási formák felé, ezért kézenfekvő, hogy ezeket, a jellemzően szabadúszó jellegű, vagy a szakik által végzett munkákat egy online felületen gyűjtsük össze.” – foglalta össze az indulást Kaszó Róbert, a Qjob.hu-t fejlesztő WebTech Group Kft. ügyvezetője.

Az USA-ban és Nyugat-Európában hasonló oldalak egyre népszerűbbek a felhasználók körében, és ebből a trendből a magyar piac sem marad ki. A most megtalálható hazai megoldásokhoz képest a Qjob.hu kezelhetősége, technológiai megoldásai az egyik legkorszerűbbnek számítanak Magyarországon. A hazai tesztelést követően az oldalnak csak egy lépés a nemzetközi terjeszkedés, ehhez technikailag minden rendelkezésre áll.

Kaszó Róbert szerint az oldal lehetőséget kínál a munkaerő elvándorlásának akár regionális lassítására is, hiszen rendkívül egyszerűen kezelhető megoldást kínál a kereslet és kínálat kielégítésére, legyen szó a megrendelőről, vagy a munkát vállalóról. Ez esélyt nyújt a megélhetésre, vagy a meglévő kereset érdemi kiegészítésére is.

Az oldal kölcsönösen előnyös, fair fizetési modellje rugalmas lehetőséget kínál a marketingre, értékesítésre nem, vagy csak keveset fordító egyéni vállalkozóknak, természetes személyeknek. Jutalékot az oldal nem kér. Szolgáltatási díjat feladatonként eseti jelleggel, vagy korlátlan előfizetés formájában havonta lehet fizetni, pár száz, pár ezer forint nagyságrendben. Az feladatok után járó eseti befizetést is csak akkor, ha elfogadnak egy ajánlatot. Más költséggel az oldal használata során nem kell számolni, a regisztráció, a feladatok keresése, a szakemberek böngészése ingyenes.

Az oldal központi eleme az értékelési rendszer. Itt a szakemberként regisztrált felhasználó mellett a megrendelőt a kölcsönösség jegyében ugyanúgy értékelik. Az értékelések alapján egy algoritmus sorolja előrébb vagy hátrébb a találati listában a szakembereket, ahol az elvégzett feladatok száma, az értékelések átlaga ugyanúgy beleszámít, minthogy a felhasználó átesett-e személyazonosságát igazoló hitelesítésen, vagy nem.

A Qjob.hu-t Budapest központtal nemzetközi szabadúszó csapat fejleszti, önerőből.

Az oldal több kíván lenni a megszokott szakemberkeresőnél: bárki számára kínál lehetőséget a feladatok elvégzésére, aki extra bevételre szeretne szert tenni. Ehhez természetesen a megrendelők kreativitására is szükség van; úgyanúgy feladat lehet a bevásárlás lebonyolítása, vagy egy prezentáció készítése, mint a fürdőszoba felújítása, vagy akár egy virágcsokor kézbesítése Nőnap alkalmából.

About Tibor

További cikkek

kártevő, start-up

Hazai start-up segít az afrikai kártevőírtásban

A Vodafone Digitális Díj Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriájának egyik dobogósa, a SMAPP LAB az afrikai …

%d bloggers like this: