Az esport autóversenyek támogatásáról döntött a Hankook

A DTM Esport Classic Challenge keretein belül profi versenyzőkkel is meg lehet mérkőzni. A DTM és a Hankook együttműködése újabb téren folytatódik

Lélegzetelállító sportélmény, óriási sebesség és a legjobb versenyabroncsok a DTM autói számára – eddig ez a kép alakult ki a DTM versenyekről. A prémium abroncsgyártó Hankook most belép a virtuális motorsport világba és a DTM-mel együtt a DTM Esport Classic Challenge hivatalos alapító partnerévé válik. Az újonnan létrehozott versenyszéria résztvevői a DTM és a DTM Trophy 15 jelenlegi és korábbi pilótája, közismert influenszerek a virtuális verseny szférából, valamint további 5 versenyző a RaceRoom közösségéből. Utóbbiakat a 100 leggyorsabb versenyző közül választották ki, akik már bizonyíthatták rátermettségüket az április 27-i kvalifikációs fordulón. Tekintve, hogy ez egy nemzetközi verseny, a futamok professzionális angol nyelvű kommentár mellett zajlanak.

“Nekünk, mint a DTM hosszútávú partnerének egyértelmű volt, hogy sikeres együttműködésünket folytatva csatlakozzunk a DTM Esports Classic Challenge-hez ezekben a motorsport számára is komoly kihívást jelentő időkben. A DTM abroncstámogató partnereként hozzátesszük a szükséges, már bevált szaktudásunkat a virtuális programhoz is, bizonyítva, hogy sem a becsületes versenyzés, sem a sport öröme nem köthető egy adott terephez. Örömünkre szolgál továbbá, hogy a Hankook a motorsportot képviselő márkaként jelenhet meg az Esports Classic Challenge-en.” Nyilatkozta Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója.”

Nő az érdeklődés

A vasárnapi futamok során a DTM különböző korszakaiból láthatunk autókat, az 1992-es szezon klasszikusaitól kezdve egészen napjaink modelljeiig a 2016-os szezonból. Az egy órás versenyek két selejtezőből és futamból állnak, amiket a professzionális sporthoz hasonlóan szakértői interjúk és a versenyeket követő elemzések színesítenek. A RaceRoom szimulációjában a szakma legjobb pályatervezői minden egyes ívet, négyzetcentimétert, és még a különböző megvilágításokat is a legapróbb részletekre kiterjedően rekreálták. A futamok során természetesen olyan legendás pályákat is láthatunk, mint a Nürburgring, Monza, Zolder, Spa Francorchamps vagy Brands Hatch.

“Amióta a koronavírus következtében világszerte lezárták a versenypályákat, döbbenetes mértékben nőtt az érdeklődés a virtuális versenyek iránt. Most, hogy a világ élvonalbeli versenyzői mind versenyezni szeretnének, és mint ahogy a csúcstechnológiás számítógépek és megfizethető szimulátorok már képesek áthidalni a szakadékot a valós és a virtuális világ között, az E-sport már most egy fontos pillér a motosportban.” Mondja Marcel Mohaupt, az ITR ügyvezető igazgatója.

DTM Esports Classic Challenge versenynaptára (Európai idő szerint):
  • Május 3. 14:00, 1. Kör – 1992-es szezon
  • Május 10. 14:00, 2. Kör – 2013-as szezon
  • Május 17. 14:00, 3. Kör – 2014-es szezon
  • Május 24. 14:00, 4. Kör – 2016-os szezon
  • Május 31. – Bónusz futamok

További információ a kvalifikációról valamint az élő közvetítésekről az alábbi linken találhatók: DTM YouTube csatorna

About Richard

További cikkek

antenna NMHH

Az NMHH árverésén több, mint 150 millárdért vásároltak frekvenciákat a szolgáltatók

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön tartotta meg a 900 Megahertzes (MHz) és …

%d bloggers like this: