Elon Musk több, mint 185 milliárd dollárra hízott vagyonával vette át a vezetést a világ leggazdagabb embereit tömörítő listán. 

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa az Amazon alapítóját, Jeff Bezost előzte meg, akinek jelenleg 184 milliárd dollár a vagyona. Bezos 2017 óta letaszíthatatlan volt a trónról, igaz ugyan, hogy a válásával komoly részt hagyott volt feleségének, nem egy “kisebb vagyont, hanem több óriási vagyont juttatva neki. De egy ideig még így is verhetetlennek bizonyult.

Musk pedig 2020 elején „csupán” 27 milliárdos vagyont jegyzett, ezzel még a világ 50 leggazdagabb emberének listájára is alig-alig fért fel. A CNBC amerikai hírportál értesülései szerint, Musk vagyongyarapodása minden idők leggyorsabb emelkedése a gazdagok listáján, tehát senki nem került még a történelemben ilyen gyorsan a lista élére.Elon Musk, leggazdagabb, jeff Bezos

A Tesla részvényei elképesztő ütemben növekedtek, miközben az Amazon árfolyama csak visszafogott növekedést mutatott.

elon-musk-leggazdagabb
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos, akit Musk letaszított a trónjáról. Fotó: Time Magazine

A Tesla alapítója még júliusban hagyta le Warren Buffett médiamogult, novemberben pedig a Microsoft-alapítóját, Bill Gates-t utasította a háta mögé, ezzel pedig a világ második leggazdagabb embere lett. Musk az elmúlt 12 hónapban több pénzre tett szert, mint ami Bill Gates teljes vagyona (132 milliárd dollár).

A Tesla részvényeinek növekedését a pozitív befektetői hangulat mellett az is befolyásolta, hogy utat tört magának a S&P 500 index felé, amely az érték alapján legnagyobb amerikai vállalatok részvényindexe.