Kaspersky Felipe Pantoné

Kaspersky egy kortárs művésszel ünnepli az Adatvédelmi Napot

Január 28-án ünnepeljük a Nemzetközi Adatvédelmi Napot, melyet a Kaspersky az idén egy kortárs művésszel, Felipe Pantonéval közösen indított művészeti kollaborációval ünnepel. Felipe, akinek munkáját a pixelek és a színátmenetek használata, valamint árnyalt kifejezésmód jellemzi, híres arról, hogy szereti kilétét titokban tartani. A kollaboráció keretében a művész egy futurisztikus védőpajzsot ábrázoló egyedi művet készített, amely a digitális védelmet hivatott megjeleníteni. A műalkotás készítését bemutató négy perces dokumentumfilm most kizárólag a divattal és stílussal foglalkozó globális platformon, az i-D-n tekinthető meg.

Digitális világunkat ma már teljesen beborítják a személyes és érzékeny adatok, mint például a hitelkártya-adatok, szöveges üzenetek és fotók. Ennek következtében egyre nehezebb ennek az óriási mennyiségű információnak a hatékony megóvása: az adatvédelem ma már valóságos művészet. Az online adatvédelem és az adatsérülések emberekre és szervezetekre gyakorolt lehetséges hatása napjaink összekapcsolt világában mindenki számára kritikus kockázatot jelent. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos a személyes adataink és az online interakcióink biztonságban tartása, hiszen csak így érhetjük el, hogy a technológia továbbra is pozitív és nélkülözhetetlen szerepet játsszon az életünkben.

A kollaboráció keretében született műalkotás – egy alumíniumból és plexiből készült futurisztikus hatszög – bemutatásával a globális kiberbiztonsági vállalat és az ismert művész arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az online adatvédelem messze több az adatok védelménél: az is fontos, hogy az emberek a digitális személyazonosságuk védelmére is ugyanolyan figyelmet fordítsanak, mint a fizikai személyazonosságuk védelmére.

Kaspersky Felipe Pantoné

A Kaspersky számára készített „W3-Structural K” című munkámat az épületeken belüli szerkezeteket és technológiákat kihangsúlyozó hi-tech építészet ihlette. A műalkotás formája egy védőpajzsot idéz, ami a Kaspersky hi-tech kiberbiztonság terén végzett munkájára utal” – mondta el Felipe Pantone.

A Kaspersky és a művész közötti kollaboráció közös értékekre – többek között az innováció és a folytonos továbbfejlődés iránti szenvedélyre – épülő szilárd alapokon nyugszik. A művész a legújabb technológiák és anyagok felhasználásával próbálja a lehető leghatásosabban kifejezni a belső énjét. A Kaspersky csúcstechnológiás megoldások fejlesztésével biztosítja, hogy az emberek a mai összekapcsolt digitális világ teljes potenciálját kiaknázhassák, továbbá a biztonságos jövő megteremtésére törekszik.

Az adatok körülvesznek minket – a mobiltelefonoktól és laptopoktól kezdve az okosórákig és az okosotthonokig. Ugyanakkor az adatok mindössze egy kattintásnyira vannak attól, hogy rossz kezekbe kerüljenek” – mondta Marco Preuss, a Kaspersky globális kutató és elemző csapatának Európáért felelős igazgatója. „Ahogy a digitalizáció egyre nagyobb méreteket ölt szerte a világon, sok szolgáltatás válik egyre inkább adatvezéreltté. Bár a felhasználók személyes adatainak gyűjtése elősegítheti a fogyasztói élmény javítását és a lehetőségek bővítését, fontos, hogy a társadalom tisztában legyen a személyes adatok online megosztásának potenciális kockázataival és veszélyeivel. A megosztás nem csak kockázattal, hanem időnként egy bizonyos fajta veszéllyel is jár, ezért fontos végiggondolnunk, hogy mi minden történhet a digitális magánélettel és az adatvédelemmel – hogy továbbra is segíthessünk az érzékeny adatok biztonságban tartásában.”

A Kaspersky a következő eljárások betartását javasolja a személyes adatok megóvásához:

  • Legyen tudatában annak, hogy milyen személyes adatokat oszt meg az interneten, különösen akkor, ha személyazonosítóval ellátott fotókat, jegyeket vagy számlákat tölt fel a netre. Bármely internetre feltöltött adat esetén fennáll annak a kockázata, hogy az a rossz kezekbe kerül.
  • Mindig ellenőrizze a jogosultság-beállításokat az Ön által használt közösségi média fiókokban és alkalmazásokban, hogy minimálisra csökkenjen a lehetősége annak, hogy az adatait az Ön tudta nélkül harmadik felekkel – és még másokkal is – megosszák, vagy hogy azokat harmadik felek tárolják. Használja a Kaspersky Privacy Checker szolgáltatását, amelynek segítségével megtudhatja, hogyan módosíthatja az Ön által használt online szolgáltatások adatvédelmi beállításait úgy, hogy átvehesse az irányítást a személyes adatai felett.
  • Használjon kéttényezős hitelesítést a banki szolgáltatásokhoz és más fontos weblapokhoz kapcsolt elsődleges e-mail fiókjának biztonságossá tételéhez. Ha kétséges szolgáltatásokba kíván bejelentkezni, akkor a legjobb, ha létrehoz egy másodlagos e-mail címet.
  • Használjon VPN-t, ha nem biztonságos Wi-Fi hálózatokhoz kapcsolódik.
  • Kerülje a gyenge vagy ismételt jelszavak használatát. A jelszavai erősségét a https://password.kaspersky.com/ weblapon ellenőrizheti. Használja a Kaspersky Password Manager szoftverét, amellyel minden fiókhoz biztonságos, egyedi jelszót hozhat létre.
  • Állítsa le a (célzott reklámok küldéséhez használt) személyes adatainak internetes kereskedőkkel való megosztását. Ebben a kiberbiztonsági megoldásokban elérhető egyes funkciók, például a Kaspersky Total Security és a Kaspersky Internet Security szoftverben is elérhető Private Browsing funkció nyújthat segítséget.

About Tibor

További cikkek

security biztonság

Továbbfejlesztett biztonsági megoldások a HP laborjából

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát …

%d bloggers like this: