csütörtök , január 26 2023

Az SAP új modellben értékesíti üzleti intelligencia termékeit

Globális online konferencia keretében jelentette be a vállalat vezérigazgatója, Christian Klein azt az új szolgáltatási modellt, mellyel a vállalati folyamatok korszerűsítéséhez kínált felhőalapú szoftvereit fogja mostantól értékesíteni a német szoftveróriás. A RISE with SAP koncepció nemcsak a tanácsadói attitűdben hoz változást, hanem többek közt a bevont felhőinfrastruktúra egyablakos menedzselésében is új mérföldkövet jelent. A konferencián egyúttal bejelentették, hogy a cég megvásárolja az üzleti folyamatirányításra szakosodott, berlini Signavio GmbH-t.

A RISE with SAP mentén a vállalatok – legyenek jelenleg a digitalizáltság bármely szintjén – egy előfizetéses rendszerben tudnak majd végighaladni az Intelligens Vállalat víziójának eléréséig, egy szerződésben megegyezve a szolgáltatási szintről, a működtetésről, a támogatásról, és a kapcsolódó infrastrukturális igényekről. Ebben a gyakorlatilag egyablakos rendszerben a felhőbe való migráció előkészítésétől az üzleti folyamatok korszerűsítésén át a további digitalis transzformációig minden igényre megoldást kapnak a vállalatok. Ezzel a holisztikus megközelítéssel egy egyszerű technikai migráció helyett a folyamatos átalakulás lehetőségét kínálja a vállalat.

Az vállalat kiterjedt partner-ökoszisztémájával együttműködve az alábbiak mentén fogja támogatni a vállalatokat az üzleti átalakulásban:

Üzleti folyamatok újratervezése

25 iparág, 400 ezer ügyfél: az SAP kiemelkedő szakértelme az üzleti folyamatok átalakítása terén ezekre az ügyéltapasztalatokra támaszkodik. A cég ügyfelei összemérhetik saját eredményeiket ágazati mutatókkal, és iránymutatást nyerhetnek a szükséges új fejlesztésekhez. Ez az üzleti intelligencia a folyamatokba is beültethető, robotizált folyamatautomatizálást és más, mesterséges intelligenciát tartalmazó elemeknek köszönhetően.

Technikai átállás képessége

Az rendszer ökoszisztémája és a partneri hálózat révén nagyon gyorsan levezényelhető a felhőbe való költözés, standard és moduláris megoldások egész sorával.

Ezt a rendszer akár saját adatközpontjában, akár más ismert hyperscaler felhőszolgáltató rendszerében képes lebonyolítani, röghözkötöttség nélkül.

Intelligens vállalkozás felépítése

A Business Technology Platform révén egy közös fogalmi környezetben kezelhetőek mindazon szoftverek és kiegészítő alkalmazások, melyeket az üzleti transzformáció során bevezet a vállalat. Ezekkel értékes üzleti információk nyerhetők, akár valós időben, az egyre elterjedtebb, kódolást nem, vagy alig igénylő kiegészítők bevonásával. További előnye, hogy rugalmasan fejleszthető és könnyen integrálható harmadik fél megoldásaival, vagy akár összeköthető helyi, felhőalapú, esetleg SAP-környezeten kívüli rendszerekkel a 2200 API révén.

A vállalat egyúttal üzleti kapcsolatokat is teremt: közösségi hálózatában beszállítók, vevők megtalálásához biztosít hozzáférést világszerte.

Nem utolsósorban, az SAP S/4HANA Cloudban a nagyvállalatok az egyedülállóan komplex ületi folyamataik fejlesztéséhez nyernek támogatást mesterséges intelligencia és szoftverautomatizáció révén.

Éppen a közép- és nagyvállalati üzleti környezetben erősítheti a cég versenyelőnyét a konferencián bejelentett akvizíció is. Az vállalat megállapodott a berlini székhelyű, kétezer szervezet egymillió ügyfelét kiszolgáló Signavio GmbH-val, annak megvásárlásáról. A versenyhivatali jóváhagyás esetén 2021 második negyedévében lezajló akvizíció révén az SAP ügyfelei még gyorsabban alakíthatják át üzleti folyamataikat az egész vállalatukra kiterjedően, ami az újonnan bejelentett RISE with SAP koncepciónak egyébként is az egyik legfontosabb sarokpontja. A Signavio az üzleti folyamatok tervezésének és menedzsmentjének egyik legkorszerűbb megoldását kínálja, a Business Transformation Suite elsősorban a közép- és nagyvállalati környezetben vívott ki az elmúlt években megbecsülést azzal, hogy segítségével nagyszabású folyamat átalakításokat lehet páratlanul gyorsan és kötegelve lebonyolítani, ráadásul mindezt felhőalapon.

About Tibor

További cikkek

hisense inter

A Hisense is beszáll az Inter szponzorálásába

Néhány nappal a Serie A, vagyis az első osztályú olasz labdarúgó-bajnokság kezdete után partnerségi megállapodást …

%d bloggers like this: