vasárnap , december 4 2022

Női IT-fejlesztőkre is számít a Diligent Magyarországon

A világ egyik vezető vállalatirányítási rendszereket fejlesztő tech cége, a New York-i Diligent nagy erőkkel keresi leendő munkatársait a hamarosan nyíló, budapesti Globális Termék Innovációs Központjába. Lisa Edwards, a világcég operatív igazgatója örül a lehetőségnek, hogy Magyarország legjobb szakembereiből állíthatják össze a csapatot, és azt is reméli, hogy minél több nő pályázik a pozíciókra.

Az IT szektorban dolgozó nők aránya folyamatosan emelkedett az elmúlt években Magyarországon, igaz, így sem éri el a régiós átlagot.  Az Eurostat adatai szerint 2018-ban mindössze 8,5 százalék volt az IT szektorban foglalkoztatott nők aránya, de 2020-ra ez 10,6 százalékra emelkedett. Ez azonban még mindig jócskán elmarad a 17,7 százalékos EU-s átlagtól.

A Diligent vállalati kultúrájában mélyen gyökerező törekvés, hogy bátorítsuk az alulreprezentált csoportok, így a nők szerepvállalását, karriercéljaik elérését

– mondta Lisa Edwards.

A vállalatirányítási szoftverek piaca hatalmas lendületet vett tavaly. A Diligent – melyet Észak-Amerika leggyorsabban növekvő tech vállalatai között jegyeznek* – a kanadai Galvanize akvizíciójával a legnagyobb, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó globális szoftverszolgáltatóvá vált (SaaS), termékeit jelenleg 90 ország, mintegy 19 ezer szervezetének több, mint 700 ezer vezetője használja. Így például a 100 legnagyobb, londoni tőzsdén jegyzett vállalat mintegy 70 százaléka és az Egyesült Államok 1000 legnagyobb cégének a fele. A Diligent tavaly ősszel jelentette be, hogy Globális Termék Innovációs Központot alapít Budapesten, ahol több mint 300 magasan képzett szakember fejleszti majd a modern vállalatirányítási szoftvereket. A cég magyar termékmenedzsereket, szoftverfejlesztőket, minőségbiztosítással, kiberbiztonsággal, infrastruktúra üzemeltetéssel és gyártási folyamatokkal foglalkozó szakembereket és kutatókat keres.

A Diligent az ambiciózus toborzási stratégiája részeként a Hays Hungary-t választotta partnereként, hogy közösen megtalálják a régió tehetségeit. A Hays Hungary ügyvezetője, Tammy Nagy-Stellini szerint technológiai területen egyre nagyobb arányban képviselik magukat a nők a munkaerőpiacon, és a cégek diverzitás melletti elkötelezettsége is erősödik. „2019-ben a Hays Hungary Expert Perm üzletága által IT területen elhelyezett jelöltjeink 6 százaléka volt nő. Tavaly ugyanez az arány már 10 százalék volt. 2021 január-februárra az IT területen elhelyezett jelöltjeink körében 34 százalékra emelkedett a nők aránya. A tapasztalataink szerint a női IT szakemberek jellemzően a stabilitást keresik egy munkahelyen, és nehezebb őket kimozdítani az aktuális pozíciójukból. A munkahelyváltáshoz olyan tényezők győzhetik meg őket, mint a nagyobb szakmai kihívások, a flexibilis munkavégzés és a munka-magánélet egyensúlyát támogató juttatási elemek.”

Magyarországon az IVSZ (Szövetség a Digitális Gazdaságért) szerint jelentős számú IT szakember hiányzik a munkaerőpiacról, ezért még nagyobb az igény arra, hogy a nők hangsúlyosabban legyenek jelen ezen a területen. A Diligent és a Hays partnersége nagyon fontos szerepet játszik egy olyan hazai munkaerő-réteg kiépítésében, mely értékeli a sokszínűséget.

„Sok hihetetlen példát láttunk tavaly arra, miként lehet átlépni a határokat, meglépni lehetetlennek tűnő változásokat. Meg kell tartanunk ezt a lendületet, és kivenni belőle a részünket. Csak így fogunk igazi változást látni – gondoljunk erre az idei Nemzetközi Nőnapon is” – mondja a Diligent operatív igazgatója.

* Deloitte’s 2020 Technology Fast 500™

About Tibor

További cikkek

blokklánc

Ilyen lesz 2023: tovább zöldül a blokklánc, repkednek NFT-k, hivatalos fizetőeszközzé válhat a kriptovaluta

A blokklánc már sztenderdnek számít nemcsak a pénzügyekben, de a kereskedelemben és a logisztikában is, …

%d bloggers like this: