csütörtök , január 20 2022
kőbe zárt zene

Különleges, innovatív épületeket mutat be az ABB építészeti videósorozata

Különleges, formabontó épületeket mutat be az ABB „Kőbe zárt zene” (Frozen Music) című építészeti videósorozata, amelyben áttekintik az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. A sorozat legújabb része arról szól, milyen elgondolások húzódnak meg a hanoi Viettel Group székházának megtervezésében és működésében.

A „Kőbe zárt zene” videosorozat címe abból a gondolatból indul ki, amelyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene”. A videósorozat következő darabja a szédületes tempóban fejlődő vietnami és nemzetközi távközlési cég, a Viettel Group székházát mutatja be, melynek megálmodója a Gensler Hong Kong építésziroda. Carlos Gerhard, a Gensler Hong Kong tervezési igazgatójával és vezetőjével több mint 25 éve dolgozik a szakmában, és kiterjedt globális építészeti tervezési portfólióval rendelkezik.

Carlos Gerhard felismerte, hogy ez a projekt valójában a közösségteremtésről szól. Ez a gondolat tükröződik vissza az épület formáján: a székház ívesen lejtő vonalvezetése megnyílik a szemközti West Park felé. Ez az épület lett a környék minden tekintetet magára vonzó középpontja, mely már ovális kialakításával is szoros kapcsolatot teremt a munkavállalók között – az emeletek közvetlen összeköttetésben állnak egymással, és ez nem csak vizuális benyomás, de a szó szoros értelmében is igaz, hogy az emberek minél könnyebben találkozhatnak egymással.

Viettel Group székház

A Viettel Group székháza LEED Silver épületminősítési tanúsítvánnyal rendelkezik, és nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. A belső terek valósággal fürdenek a természetes fényben, ami az alkalmazottak munkateljesítményének növelése mellett a mesterséges világítás iránti igényt is csökkenti. A napvédő rendszer arra szolgál, hogy minél kevesebb energia menjen el világításra és az egyenletes belső hőmérséklet fenntartására.

Az épület kialakítása szinte észrevétlen átmenetet képez a munkaterület és a zöldfelületek között, ahol fák és más növények biztosítják a jó minőségű levegőt a házon kívül, és azon belül is. Az ABB is hozzájárult az épület környezetbarát jellegének megteremtéséhez, számos ABB megoldást felhasználtak az elektromos energia igény biztonságos és hatékony kielégítése érdekében.

Ezek egyike az ABB i-bus® KNX-rendszere, mely a hatékony és kényelmes épületüzemeltetés érdekében egyetlen interfészen keresztül teszi lehetővé, hogy az olyan elemek, mint a biztonsági rendszerek, az energiagazdálkodás, a szellőztetés, a redőnyvezérlés és a világítás közvetlenül kommunikáljanak egymással. A másik ilyen termék a System Pro E Power, egy innovatív főelosztó kapcsolótábla-megoldás az érintésvédelem és az elektromos rendszerelemek elválasztására.

A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei ezen a linken tekinthetők meg.

About eva

További cikkek

samsung smart monitor m8

Beépített kamerával érkezik az új Samsung okosmonitor

Három új monitort is bemutatott a Samsung a nemrég lezajlott CES-en, köztük a beépített kamerás …

%d bloggers like this: