vasárnap , december 4 2022

Átfogó kutatás készült a magyar IT-sokról

150.000 magyar, IT területen dolgozó szakember megkérdezésével végzett átfogó kutatást a szervezetfejlesztési tanácsadással foglalkozó amerikai Inspiring Employers. Megállapításuk szerint a fejlesztőket az alkalmazó cégek stabil anyagi háttere, technológiai innovációkhoz való hozzáférés, a tudásmenedzsment és nem utolsó sorban a bérezés motiválja.

Többek között ilyen és ezekhez hasonló szempontok szerint vizsgálta az Inspiring Employers az SAP Hungary munkáltatói teljesítményét, és ítélte oda a legmagasabb, Elite Shining Star besorolást. Magyarországon 1997 óta működik SAP leányvállalat, 2005 óta pedig saját fejlesztési központ is helyet kapott Budapesten SAP Labs Hungary néven. Az évek során folyamatosan bővült a szervezet, jelenleg több mint 1350-en dolgoznak a fővárosi Graphisoft Parkban. Közülük több mint 1000 fő szoftverfejlesztő, akik 34 különböző nemzetiségből érkeztek és több mint kétharmaduk Y generációs. A pandémia ellenére a vállat az idei évben is bővülni tudott, nagyjából 11 százalékos növekedés látható a létszámot tekintve, és jelenleg is több mint 100 nyitott pozícióra keresnek embereket, főként fejlesztői területen.

A magyarországi SAP-t az Inspiring Employers 10 kulcsfontosságú szervezeti tulajdonság alapján értékelte: a tehetséges munkavállalók bevonzása, a beléptetés folyamata, jutalmazás és elismerés, tanulási és fejlődési lehetőségek, karrierfejlesztés, átláthatóság, sokszínűség és befogadás, munkavállalói jólét, társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság, valamint a munkáltatói márkaépítés. Az eredmények azt mutatják, hogy az SAP Hungary kiemelkedő a tehetségek bevonzása, a sokszínűség és befogadás, illetve a munkavállalóknak biztosított juttatási csomagok tekintetében.

it szakember
SAP székház

Az Inspiring Employers által végzett felmérés alapján a magyarországi szoftverfejlesztőket az új megoldások fejlesztése (63%), a legfrissebb tudás megszerzése (62%), a kihívásokkal teli munkakör (46%) és az átlag feletti kompenzációs csomag (45%) motiválja leginkább a munkájuk során. Az adatokból az is látszik, hogy a legtöbb fejlesztő a fizetéssel kapcsolatos elégedettlenségek miatt vált munkahelyet Magyarországon, de szintén fontos számukra az is, hogy egy olyan munkahelyen dolgozzanak, aminek alapvetően jó megítélése, reputációja van az adott országban.

About eva

További cikkek

digitális ikrek

Virtuális valósággal segíti az ipari digitalizációt két világcég

Stratégiai együttműködést kötött a Schneider Electric és az SAP, hogy közösen kialakított szabványokkal, digitális ikrek, …

%d bloggers like this: