vasárnap , augusztus 7 2022

Egy tanulmány szerint a mesterséges intelligencia a károsanyag-kibocsátás csökkentését is segítheti

Mit tehet a mesterséges intelligencia, az esővízgyűjtés és a közlekedési rendszerek gyökeres átalakítása a károsanyag-kibocsátás csökkenésért? Többek között ez is kiderül a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric és a CNBC Catalyst új elemzéséből.

A több esettanulmányt is bemutató dokumentum fő tanulsága, hogy a kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal. Megtudhatjuk például, hogyan alkalmazza az IBM a mesterséges intelligenciát és a blokklánc-alapú megoldásokat annak érdekében, hogy átláthatóbb és alacsony széndioxid-kibocsátású ellátási láncot alakítson ki, továbbá az is kiderül, hogy a Jacobs mérnöki cég hogyan segített London vezetésének egy olyam közlekedési rendszer modellt kidolgozni, amelyben az utazások 80 százalékához széndioxid-kibocsátásmentes közlekedési módokat használnak.

Egy másik példa a Swire Properties hongkongi ingatlanfejlesztő óriásvállalat, amely hosszú távú dekarbonizációs programot indított. Ennek keretében az intelligens világítás, az esővízgyűjtés és az étolajból nyert energia, a hatékony digitális mérőeszközök alkalmazása, illetve az épületek energiahatékonyságának modellezése a Schneider Electric-kel együttműködve 19 százalékos üvegházhatású gázkibocsátás-csökkenést eredményezett a társaság ingatlanportfóliójában.

mesterséges intelligencia károsanyag
A mesterséges intelligencia segíthet a károsanyag-kibocsátás csökkentésében.

 

Az ENSZ novemberi COP26 klímacsúcsán tett kötelezettségvállalások jelentős hatással lehetnek a globális üzleti szektorra, hiszen az éghajlatvédelmi szempontok felértékelődése miatt a nettó zéró kibocsátás kezd alapelvvé válni az üzleti életben is. Az éghajlatváltozás jelentette veszély nagysága megköveteli, hogy a szervezetek minden iparágban már most erőfeszítéseket tegyenek a hatékonyság növelése érdekében.

A Schneider Electric és a CNBC Catalyst közös, „Megoldás a fenntartható jövőre: Mitől lesznek a digitális megoldások az üzleti élet fenntarható átalakításának zálogai?” című tanulmánya bemutatja, hogy a vállalkozások és intézmények hogyan tudják csökkenteni üvegházhatású gázkibocsátásukat, hogyan állhatnak át megújuló forrásból származó energia használatára és tehetik átláthatóbbá ellátási láncukat a technológia segítségével.

About eva

További cikkek

fejlesztői verseny huawei

Magyarok jelentkezését is várja a Huawei bruttó egymillió dollár összdíjazású versenye

Alkalmazás-fejlesztőknek szóló nemzetközi versenyt indított a Huawei Technologies. A 2022-es Huawei Global App Innovation Contest …

%d bloggers like this: