vasárnap , augusztus 7 2022

Budapesti székhelyű cég hódította meg az Egyesült Államok parkolási szektorát

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 10 millió dollárt, azaz megközelítőleg 3,2 milliárd forintot helyezett a mesterséges intelligencia alapú szoftverfejlesztő Asura Technologies amerikai leányvállalatába, az Asura Technologies USA lnc.-be. Ezzel  a lépéssel többségi tulajdont szerez a denveri székhelyű Parking Revenue Recovery Services Inc.-ben (PRRS), és tovább erősíti a cég dinamikus amerikai térnyerését.

Az akvizíció a PRRS több mint 20 éves parkolás-ellenőrzési tapasztalatát és a magyar tulajdonban lévő Asura Technologies automatizálási és videóanalitikai szakértelmét egyesíti. A két cég 2019-ben kezdte meg együttműködését, melynek eredményeképpen az amerikai piacon egyedülálló automatizált parkolásellenőrzési rendszert építettek ki.

Az „ARC System” (Automatic Revenue Collection) márkanév alatt működő „free flow”, azaz sorompó- vagy egyéb akadály-mentes parkolás ellenőrzési rendszer olyan amerikai nagyvárosok parkolóhelyein működik jelenleg, mint Dallas, Denver, Chicago vagy éppen Phoenix. A rendszer lényege, hogy magas fokú automatizációval 0-24 órás ellenőrzést biztosít, illetve elvégzi a parkolási vétséget elkövetett jármű tulajdonosának teljes beazonosítását-, a büntetési értesítés kiállítását- és a behajtási folyamat követését is, a kézi, ember által végzett folyamathoz képest alacsonyabb működési költségek mellett.

asura technologies
A magyar tulajdonban álló Asura Technologies tovább erősíti térnyerését az Egyesült Államokban. (Fotó: Asura Technolgies)

 

Míg a tavalyi évben a rendszer kilenc államban közel 100 új kültéri parkolóban került kialakításra, addig 2022-ben – a befektetésnek köszönhetően – 200 új helyszínnel bővül majd az ügyfélkör.

About eva

További cikkek

E.ON Hungária Csoport

Új vezérigazgatót neveztek ki az E.ON Hungária Csoport élére

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több …

%d bloggers like this: