vasárnap , augusztus 7 2022

Magyar cégek a legjobb oktatástechnológiai vállalatok között

Több magyar cég is sikerrel állított ki a világ legnagyobb oktatási és oktatástechnológiai kiállításán, a Bett-en, ami az elmúlt napokban  ért véget Londonban. A kiállításon a világ legfontosabb oktatási fejlesztései mutatkoztak be.

Közös standon állítottak ki magyar oktatástechnológiai cégek a világ legjelentősebb oktatási és oktatástechnológiai kiállításán, a Bett-en, Londonban. Összesen kilenc hazai cég képviseltette magát, így a CraftUnique, mely egy saját fejlesztésű 3D nyomtatókat forgalmazó társaság, a Tell Me Tales történetgenerátor, történetmesélő applikációt fejlesztő startup, a magyar fejlesztésű digitális feladatlapkészítő és -kiértékelő alkalmazás, a Redmenta, a “stresszmentes tanulást” elősegítő Hashtag.school.

A kiállításon bemutatkozott továbbá a PractiKid & PractiWork képességmérő-értékelő rendszer, a Polgár Judit által kifejlesztett, a gondolkodást fejlesztő, a sakk oktatási alkalmazását megvalósító Sakkpalota, a digitális oktatást és tanulást segítő Mozaweb, illetve a gyermekek irodalmi nevelését és nyelvtanulását támogató BookR Kids, valamint a tárgyalkotásra építő innovatív tananyagokat fejlesztő hazai cég, a Maker’s Red Box, mely a történetmesélés erejével motiválja a gyerekeket arra, hogy valós életből vett problémákat oldjanak meg.

bett oktatástechnológiai
Hazai oktatástechnológiai cégek a világ legjobbjai között. (Fotó: Maker’s Red Box)

Az oktatástechnológiai szektor a becslések szerint 2025-re évi 400 milliárd dolláros piaccá növi ki magát. Magyarországon is sok az eredményes vállalkozás, 10 milliárd forint feletti éves bevétellel, aminek a harmada exportból jön.

About eva

További cikkek

SpaceBuzz

VR-űrutazást szerveznek a magyar diákoknak

A SpaceBuzz program célja, hogy egy interaktív iskolai projekt keretében felkeltse a 10-12 éves fiatalok érdeklődését …

%d bloggers like this: