csütörtök , január 26 2023

2050-re teljesen áttér a megújuló energiaforrásokra az LG

Az elektronikai termékeket gyártó LG a tervezéstől és a gyártástól kezdve a csomagoláson és szállításon át a használatig és leselejtezésig csökkentette termékeinek környezetre gyakorolt hatását. 

Az LG Electronics bekerült a fenntarthatóság globálisan vezető vállalatait rangsoroló Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe, amely az S&P Global vállalati fenntarthatósági értékelésein alapul. Az LG-t mindemellett a Corporate Knights is a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé sorolta.

A cég ígérete szerint 2050-re teljes mértékben áttérnek a megújuló energiaforrások használatára. 2019-ben megfogalmazott kötelezettségvállalása, a Zero Carbon 2030 kiadása óta az LG számos kezdeményezést indított útjára, hogy a kitűzött időpontig teljesítse vállalásait. Az LG jó úton halad afelé, hogy a 2017-es adatokhoz képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a világ különféle pontjain megtalálható üzemeinek szén-dioxid-kibocsátását, ezzel párhuzamosan pedig bővítse a megújulóenergia-felhasználást.

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit 2022-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége is elismerte, mégpedig a fenntartható anyaggazdálkodást méltányló Gold Tier díj mellett a Product Champion és az Emerging Technology díjakkal. Ezeket az elismeréseket az LG olyan kezdeményezésekért érdemelte ki, mint az LG hangprojektorok életcikluson átívelő fenntarthatóságának megtervezése, az Egyesült Államokban az elmúlt év során keletkező 22,7 millió kg e-hulladék felelős újrahasznosításának megszervezése, vagy a fejlett, adaptív hűtőgépkompresszorok kifejlesztése. Az LG mindemellett immár nyolcadik egymást követő alkalommal érdemelte ki az ENERGY STAR® Év Partnere címet is.

Fotó: LG

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ 2500 legnagyobb vállalatát vizsgáló S&P Global fenntarthatósági rangsorának első 10 százalékát emeli ki, hosszú távú gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján. A Corporate Knights által készített The Global 100 a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát rangsorolja. Ez a fenntarthatósági értékelés azt mutatja, hogy folyamatos összefüggés van magasabb befektetői hozamok és a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és vállalatirányítási mutatók terén elért kimagasló teljesítmény között.

About eva

További cikkek

Schneider Electric Dunavecsén

2023-ban is folytatja fejlesztéseit Magyarországon a Schneider Electric

A Schneider Electric jövőre sem vesz vissza a tempóból: magyarországi története legnagyobb beruházását valósítja meg …

%d bloggers like this: