Új, 18 lemezes szerver szintű NAS a QNAP-tól

A QNAP bemutatta az új, vállalati szintű, rackbe szerelhető NAS-modellét, a TS-h1886XU-RP R2 rendszert, amely a ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszert használja. 

Qnap TS-h1886XU-RP R2

A 2U rackbe szerelhető TS-h1886XU-RP R2 egy hibrid tárolóeszközként is használható a tizenkét 3,5 hüvelykes és a hat darab 2,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s HDD és SSD meghajtórekeszeknek köszönhetően. A kétcsatornás (128 GB-ig bővíthető) DDR4 memóriatámogatás az ECC technológiával képes észlelni és kijavítani az egybites hibákat, emellett a NAS rendszer kettős redundáns tápegységgel gondoskodik a fokozott rendszerbiztonságról. Három PCIe bővítőhellyel rendelkezik, melyek közül az egyikben egy előtelepített kétportos 10 GbE SFP hálózati bővítőkártya található, amely támogatja a nagy teljesítményű RDMA protokollokat (beleértve a RoCE-t és a RoCEv2-t), ami jelentősen csökkenti a CPU kihasználtságát és az alkalmazások késleltetését. A PCIe bővítőhelyek támogatják a nagy sebességű 25 GbE hálózati kártyákat, a belépő szintű grafikus kártyákat (az Ai-alapú feladatok, például képfelismerés felgyorsításához), a QM2 kártyákat az M.2 SSD gyorsítótárazás engedélyezéséhez, valamint a SAS bővítőkártyákat több bővítőegység csatlakoztatásához, hogy lehetővé tegye a PB-szintű tárolási kapacitás elérését.

A TS-h1886XU-RP R2 NAS rendszer a ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszert használja. Az adatok integritására összpontosító ZFS fájlrendszer öngyógyító és WORM (egyszeri írás, többszöri olvasás) képességekkel is rendelkezik. Támogatja a blokkszintű beágyazott adat deduplikációs és -tömörítési technológiát is az optimális tárolási kihasználtság, a gyorsabb adatátvitel és a hosszabb SSD-élettartam biztosítása érdekében. Az akár 65 535 pillanatkép kezelése és a valós idejű SnapSync lehetővé teszi a rendszer állapotának és adatainak teljes rögzítését. A QNAP App Center emellett alkalmazások széles választékát kínálja a NAS képességeinek bővítésére, beleértve a virtuális gépek és konténerek natív támogatását, a rugalmas helyi/távoli/ felhőalapú biztonsági mentést, a Google™ Workspace és Microsoft 365® biztonsági mentést, a VMware® és Hyper-V virtuális gépek biztonsági mentését, a felhőtároló átjárók létrehozását egy hibrid felhő-megoldás kiépítéséhez, valamint a WireGuard VPN kompatibilitást is.

Legfőbb tulajdonságok

TS-h1886XU-RP-R2-D1622-32G: Intel® Xeon® D-1622 4 magos/8 szálas 2,6 GHz-es processzor (3,2 GHz-es Turbo Boost), 32 GB DDR4 ECC RAM (2 x 16 GB, akár 128 GB-ig bővíthető), QuTS hero operációs rendszer

2U rackbe szerelhető kialakítás, 12 x 3,5 hüvelykes SATA meghajtórekesz, 6 x 2,5 hüvelykes SSD bővítőhely, gyorsan cserélhető SATA 6 Gb/s meghajtók, DDR4 ECC memória támogatás akár 128 GB-ig; 4 x 2,5 GbE RJ45 port, 2 x PCIe Gen 3 x4 foglalat (melyek közül az egyikben egy előtelepített, kétportos 10 GbE SFP Smart NIC található), 1 x PCIe Gen 2 x4 bővítőhely; 2 x USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) port, 550 W-os redundáns tápegység. Támogatja a QuTS hero/QTS operációs rendszerek közötti rugalmas váltást.

About Tibor

További cikkek

mobil robotok

Intelligensebbé és gyorsabbá válnak az autonóm mobil robotok

Egy új szoftver segítségével a robusztus és skálázható autonóm mobil robotok (AMR-ek) gyorsabban hajthatják végre …

%d bloggers like this: