Intelligensebbé és gyorsabbá válnak az autonóm mobil robotok

mobil robotok

Egy új szoftver segítségével a robusztus és skálázható autonóm mobil robotok (AMR-ek) gyorsabban hajthatják végre küldetéseiket és szorosabban integrálhatók egyéb rendszerekkel, valamint emelkedett kiberbiztonság mellett végezhetik munkájukat.

Az AMR-ek globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) által kiadott új szoftver technológiai alapot teremt a gyorsabban végrehajtott küldetéseknek, az egyéb rendszerekkel való szorosabb integrációnak, illetve a fejlettebb kiberbiztonságnak. Az új szoftver első fázisa, amely a mai naptól mind az egyes robotok, mind egész flották számára elérhető, a gördülékenyebb, intuitívabb felhasználói felületre fókuszál, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsabban hajthassanak olyan funkciókat, mint például:

 a navigáció azonnali tervezése és újratervezése akadályok kikerülése esetén, illetve optimalizált reakció a közelben mozgó járművekre, robotokra, villástargoncákra, vagy alkalmazottakra

 nagy alapterületű üzemekben való hatékony tájékozódás, illetve a különböző emeletek vagy üzemcsarnokok közti zökkenőmentes váltás.

A hatékony közlekedés és a torlódások elkerülése létfontosságú hatással vannak az AMR-ek teljesítményére, és ezek az új funkciók optimális működést biztosítanak a MiR robotok számára.

mobil robotok

Az új MiR szoftver teljesen újratervezett felhasználói felülettel rendelkezik, hogy javítsa az általános használat egyszerűségét. A felület különböző szintű felhasználói szinteket alkalmaz, és egyszerűen használható asztali számítógépekről, okostelefonokról és tabletekről, mely során az alkalmazottak egyetlen kattintással elérhetik a különböző irányítópultokat, vagy magukhoz hívhatják a robotokat.

Ezen túlmenően, az új szoftverrel a MiR fokozott hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra is, mivel az ipari automatizálási rendszerek IEC 62443 kiberbiztonsági szabványának megfelelő új biztonsági fejlesztésekkel rendelkezik, beleértve az alábbiakat:
 szoftverkód aláírás
 kiterjesztett robot autentikáció
 a robot operációs rendszerének frissítése.

About eva

További cikkek

lenovo üllő

Megnyitott a Lenovo első európai gyártóüzeme Üllőn

Hivatalosan is megnyitott a Lenovo az első gyártóüzeme Európában. A Pest megyei Üllőn található gyár …

%d bloggers like this: