Szinte eltüntette a bérszakadékot a Schneider Electric

nők kevesebbet keresnek

A nők átlagosan több mint harmadával keresnek kevesebbet ugyanabban a munkakörben világszinten mint a férfiak, de még az Európai Unióban is 13 százalékos lemaradásban vannak a női fizetések.

A Világgazdasági Fórum 2021-es Global Gender Gap Report című jelentése szerint a nők világszinten átlagosan 37 százalékkal keresnek kevesebbet ugyanabban a munkakörben, mint a férfiak. Az Európai Unióban ugyan lényegesen kedvezőbb a helyzet, de még a közösségben is átlagosan 13 százalékkal volt alacsonyabb a nők órabére 2020-ban, mint a férfiaké. Bár ez még mindig tekintélyes különbség, némi javulás megfigyelhető, hiszen 2019-ben még 14,1 százalék volt ez az érték.

Szeptember 18-a az Egyenlő Fizetések Nemzetközi Napja, a kezdeményezést 2019- ben elindító EPIC (Equal Pay International Coalition) célja az volt, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a nemek közötti bérszakadék témájára.

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél az elmúlt években rendkívül komoly eredményeket értek el. Mára elérték, hogy a mintegy 2000 hazai munkavállaló bérében azonos pozícióban gyakorlatilag nincs különbség amiatt, hogy valaki nő vagy férfi, illetve alig 1 százalékot tesz ki azok számra, akiknél technikai okokból még nem történt meg a kiegyenlítést, de ez is küszöbön áll. Ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjék, éves szinten az alkalmazottak összes juttatásaira fordított összeg egy meghatározott százalékát kifejezetten a bérkülönbségek rendezésére fordítják – írja a vállalat hozzánk eljuttatott közleményében.

About eva

További cikkek

zéró emissziós teherszállítás

Zöld kamionokat indít útnak az IKEA

Együttműködési megállapodást írt alá a zéró emissziós teherszállítás előmozdítása érdekében az IKEA Industry, a Volvo …

%d bloggers like this: