Zöld kamionokat indít útnak az IKEA

zéró emissziós teherszállítás

Együttműködési megállapodást írt alá a zéró emissziós teherszállítás előmozdítása érdekében az IKEA Industry, a Volvo Trucks és a Raben Group Lengyelországban.

Az IKEA nagy megbízónak számít a szállítás terén, évente több mint 2 millió küldeményt ad fel világszerte. Ahhoz, hogy az üvegházhatású gázok szállítmányonkénti 70 százalékos csökkentésére 1 vonatkozó stratégiai klímacélját elérje, az IKEA számára elengedhetetlen az elektromos teherszállító járművek használata. A közlekedés villamosítása az egyik megoldás az éghajlatváltozás kiváltó okainak kezelésére.

Az IKEA Industry, a Volvo Trucks és a Raben Group ezúttal közösen állítanak üzembe Volvo FM elektromos tehergépkocsikat a lengyelországi szállítási rendszerben. A járművek a lakberendezési óriás két nyugat- lengyelországi, az egymástól 14 kilométerre fekvő Zbąszynekben és Babimostban lévő üzeme közötti belső áruforgalom lebonyolításában vesznek majd részt. A teherautókat az IKEA Industry telephelyein töltik majd, külső, megújuló forrásból származó villamos energiával.Az első kamiont idén ősszel állítják forgalomba, és a tervek szerint a kísérleti projekt tapasztalatai alapján tovább bővítik a flottát.

Örömünkre szolgál bejelenteni az együttműködésünket, amelynek célja, hogy felgyorsítsa a fenntarthatóbb közúti szállításra történő átállásunkat. Ez a projekt lehetővé teszi, hogy feltárjuk és megismerjük az elektromos közlekedési műveletek széles körű alkalmazásának kihívásait és lehetőségeit, valamint ezek kölcsönös függőségeit egy nagyobb közlekedési hálózatban” – mondta Małgorzata Dobies-Turulska, az IKEA Industry Zbąszynek ügyvezető igazgatója.

About eva

További cikkek

nők kevesebbet keresnek

Szinte eltüntette a bérszakadékot a Schneider Electric

A nők átlagosan több mint harmadával keresnek kevesebbet ugyanabban a munkakörben világszinten mint a férfiak, …

%d bloggers like this: