vasárnap , december 4 2022

Bővíti vontatási kínálatát az ABB

ABB PowerTech Converter

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” – mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

Az ABB vezető globális technológiai vállalat, amely a társadalom és az ipar átalakítását segíti elő egy termelékenyebb, fenntarthatóbb jövő elérése érdekében. Azáltal, hogy a szoftvereket összekapcsolja a villamosítási, robotikai, automatizálási és mozgásportfóliójával, az ABB a technológia határait feszegeti, hogy új szintre emelje a teljesítményt. A több mint 130 éves múltra visszatekintő vállalat 100 országban mintegy 105 000 munkatársat foglalkoztat.

About eva

További cikkek

kiberbiztonsági eseményfigyelő

Kiberfenyegetésektől védi a Wien Energie-t az ABB

Az ABB új Cyber Security Event Monitoring Service (kiberbiztonsági eseményfigyelő) szolgáltatása képet ad Ausztria legnagyobb …

%d bloggers like this: