csütörtök , január 26 2023

Hegesztőrobotokba fektet az ABB

hegesztőrobot

Az ABB stratégiai partnerséget kötött az amerikai székhelyű Scalable Robotics startup céggel, hogy bővítse felhasználóbarát hegesztőrobot-rendszerek portfólióját. A Scalable Robotics technológiája lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy robotikai tapasztalat nélkül is könnyen programozhassák a hegesztőrobotokat. 

Scalable Robotics technológiája a 3D-s gépi látás és a beágyazott folyamatmegértés révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a hegesztőrobotokat egyszerűen, kódolás nélkül programozzák. Az ABB Technology Ventures (ATV), az ABB kockázatitőke-befektetési részlege lesz a vezető befektető a Scalable-be történő magvető tőkebefektetésben. Az ABB a befektetés mértékét és feltételeit nem hozta nyilvánosságra.

A Scalable technológiája bővíti az ABB meglévő, kód nélküli programozási alkalmazásainak portfólióját, amelyek alkalmazása esetén nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Scalable platform lehetővé teszi, hogy a hegesztő úgy tanítsa meg a feladatot a robotnak, hogy megmutatja, hol kell a hegesztést végrehajtani, a robot pedig magától megtanulja az útvonalat. A platform egy 3D-s kamerával rendelkezik, amely a robotkar végén lévő eszközhöz rögzített védődobozban van elhelyezve, és egy érintőképernyős kezelőfelület segítségével vezeti a hegesztőt a letpogatás, a tanítás, az érvényesítés és a finomhangolás lépésein keresztül.

A hegesztő úgy tanítja meg a robotnak a hegesztési varratok helyzetét, hogy a kezében tartott érintőtollal jelzi a varrat kívánt megközelítési, felhordási és elválási pontjait. A platform automatikusan létrehozza a hegesztési pályát, amelyet az ABB piacvezető szimulációs és programozási szoftverében, a RobotStudio®-ban validál. A kezelő elvégzi a végső módosításokat, mielőtt a robot automatikusan beállítja a programot, és elküldi a robotvezérlőnek, hogy a hegesztést végre lehessen hajtani. A Scalable Robotics lehetővé teszi bármilyen méretű gyártó számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzon létre robotprogramokat a kódmentes, CAD-mentes, „point and click” (rámutatás és kattintás) típusú programozási felületen keresztül.

About eva

További cikkek

bankkártyás fizetés magyarok

Már a magyarok több mint fele bankkártyával szeret fizetni

Egy friss kutatás szerint a magyarok több mint fele a digitális fizetést részesíti előnyben annak …

%d bloggers like this: