csütörtök , január 26 2023

Kiberfenyegetésektől védi a Wien Energie-t az ABB

kiberbiztonsági eseményfigyelő

Az ABB új Cyber Security Event Monitoring Service (kiberbiztonsági eseményfigyelő) szolgáltatása képet ad Ausztria legnagyobb regionális energiaszolgáltatójának a kiberfenyegetésekről, valamint a fokozott megfelelésről.

Ahogy a kiberfenyegetésekből fakadó kockázatok változnak, úgy kell változnia az alkalmazott megoldásoknak is.  Az ABB legújabb kiberbiztonsági megoldása, az ABB Ability™ Cyber Security Event Monitoring lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hatékonyabban észleljék, rangsorolják az OT hálózatukat érő rosszindulatú fenyegetéseket, illetve hatékonyabban reagáljanak ezekre, így mérsékelve a biztonsági incidensek hatását.

Az ABB Ability™ Cyber Security Event Monitoring szolgáltatást az iparágban elsőként Ausztriában építették ki teljesen. A Wien Energie – a bécsi Wiener Stadtwerke önkormányzati közműcég leányvállalata – kétmillió ember számára biztosít környezetbarát módon előállított áramot, hűtést, fűtést, valamint elektromobilitási és telekommunikációs szolgáltatásokat, és jelentős további beruházásokat tervez a megújuló energiaforrások, például a nap-, a szél- és a vízenergia felhasználásának kiterjesztése, továbbá a termikus hulladékhasznosítás, a hő dekarbonizálása, a digitalizáció, az ellátásbiztonság és a hidrogén felhasználási lehetőségeinek fejlesztése terén.

Ausztria legnagyobb regionális energiaszolgáltatójaként a Wien Energie javítani kívánta a DCS rendszerein és kapcsolt hálózatain bekövetkező biztonsági események láthatóságát. Ezzel a vállalat elsősorban közel kétmillió ember nélkülözhetetlen ellátását fogja biztosítani, miközben az ISO 27001 szabvány előírásainak is megfelel majd, sőt, további erőforrásokat fordít a lehetséges kibertámadások elleni védekezésre.

Az ABB Event Monitoring Service szolgáltatás kiépítésének köszönhetően a Wien Energie immár képes észlelni a kifinomult kiberbiztonsági fenyegetéseket, megszervezni az incidensekre adandó válaszlépéseket és gondoskodni a védett adatok biztonságáról. További számottevő előnyt jelent többek között a belső erőforrások hatékonyabb felhasználása és a kibertámadásokkal szemben mutatott fokozott ellenálló képesség.

A projekt keretében az ABB tevékenységi köre a biztonsági események központi felügyeletére, az audit előkészítéséhez szükséges, ISO 27001 szabvány szerinti jelentések rendszeres összeállítására, valamint az ipari kiberbiztonsági szakértők által az együttműködési központban végzett folyamatos monitorozásra terjedt ki, ami további bizonyítéka az ABB és a Wien Energie között létrejött sikeres és intenzív partnerségnek.

About eva

További cikkek

energiaválság klímaváltozás

Felmérés: Németországban a megkérdezettek több mint fele támogatja a napenergia használatát

Energiaválság és klímaváltozás: mindenki számára sürgető kérdés, hogyan tudja az emberiség biztosítani a hosszútávon fenntartható …

%d bloggers like this: