vasárnap , december 4 2022

A Microsoft lett a legvonzóbb technológiai vállalat itthon

Microsoft legvonzóbb munkahely
Fotó: Wikipedia

A PwC Magyarország több mint 26 000 válaszadó megkérdezésével elvégzett felmérése szerint a technológiai szektorban 2022-ben a Microsoft számít a legvonzóbb munkahelynek.

A tavalyi és az azt megelőző évhez hasonlóan idén is a Microsoft Magyarország nyerte el a PwC Legvonzóbb Munkahelye Díjat a technológia vállalatok mezőnyében. A széles körben, több mint 26 000 diák, egyetemi hallgató és tapasztalt munkavállaló bevonásával elvégzett Munkaerőpiaci Preferenciamérés eredményeiből az derült ki, hogy a fiatalok és munkavállalók jelenleg az anyagi biztonságot, a jövőállóságot és stabilitást helyezik az első helyre a munkáltatói márkák megítélésekor – azokat a tényezőket, amelyeket leginkább hiányolnak most a környezetükből.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a technológiai szektorban évről-évre a Microsoftot tartják a legvonzóbb munkahelynek a fiatalok és a tapasztalt munkavállalók” – mondta el Szabó Péter, a Microsoft ügyvezetője. „Különösen értékes számunkra a mostani elismerés, mert azt bizonyítja, hogy a munkáltatói vonzerőnket a változó gazdasági és geopolitikai körülmények sem befolyásolják.

A vezető szerint a gazdaság szinte minden ágát sújtó jelenlegi válsághelyzetben még inkább felértékelődik az a tény, hogy a Microsoft a digitális átalakulás egyik legfőbb motorja Magyarországon és szerte a világban. A digitalizáció válság- és jövőállóvá teszi a szervezeteket, vagyis a Microsoft által kínált innováció és szolgáltatások még keresettebbé válnak. Ez alapozza meg a vállalat számára azt a stabilitást és anyagi biztonságot, amelyre a munkavállalók ma leginkább vágynak – írja a vállalat közleményében.

About eva

További cikkek

digitális ikrek

Virtuális valósággal segíti az ipari digitalizációt két világcég

Stratégiai együttműködést kötött a Schneider Electric és az SAP, hogy közösen kialakított szabványokkal, digitális ikrek, …

%d bloggers like this: