vasárnap , december 4 2022

Fiatal klímahősöket látott vendégül a Microsoft budapesti székháza

microsoft fenntarthatóság
Fotó: iStock

Egy budapesti gimnázium diákjai betekintést nyerhettek egy átlagos munkanapba, illetve azokba a cég által kínált megoldásokba, amelyek zöldebbé, fenntarthatóbbá, egészségesebbé teszik a mindennapokat, ezzel együtt pedig a munka hatékonyságát is növelik. 

Fenntartható adatközpontok, mesterséges intelligencia, a zéró kibocsátást támogató eszközök és szolgáltatások, a karbonsemlegesség szolgálatába állított gépi intelligencia, – csak néhány azon témák közül, amelyeket megismerhettek azok a diákok, akik november 15-én látogattak el a Microsoft budapesti székházába az UNICEF Klímahősök “Gyárlátogatás” programjának keretében. Szó esett többek között a mesterséges intelligencia használatáról a biodiverzitás megőrzése érdekében, adatközpontokról, amelyek teljes mértékben a fenntarthatóság jegyében működnek, valamint arról is, hogyan segíti a Microsoft az ügyfeleit, hogy fenntarthatóbb módon végezhessék a munkájukat.

Szabó Péter, a Microsoft ügyvezető igazgatója üdvözlő szavaiból kiderült, a Microsoft 2020-ban megerősítette vállalásait, amelynek részeként a vállalat az évtized végére karbonsemlegessé teszi a működését, és a körkörösség elve alapján nullára csökkenti hulladékkibocsátását a tudatos anyagválasztás, a gondos tervezés és az újrahasznosítás révén. Mindemellett a Microsoft 2030-ra vízpozitív vállalat lesz, azaz nagyobb mennyiségű tiszta vizet juttat vissza a környezetbe, mint amennyit a működése során felhasznál. Szabó Péter bemutatta a Microsoft legmodernebb adatközpontjának működését is: a létesítmény a fent említett elveknek megfelelően már zéró szén-dioxid- és hulladékkibocsátással működik, és megfelel a vízgazdálkodási célkitűzéseknek is.

Tóth András regionális marketingkommunikációs szakember például arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia miként állítható a környezeti fenntarthatóság szolgálatába. Az edge computing és az AI technológiáinak beépítésével a legmagasabb szintre fejleszthető az adatelemzés, a vizualizáció, vagyis az adatok analízise és értelmezése a hatékonyság növelése érdekében, valamint a virtuális modellezés, amelynek segítségével jelentősebb energiafelhasználás nélkül tesztelhetők a különböző munkafolyamatok.

About eva

További cikkek

Széchenyi István Egyetem huawei

Huawei-ösztöndíjprogram indult a Széchenyi István Egyetemen

Az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciája alatt jelentették be Barcelonában, hogy a Huawei Technologies Hungary globális egyetemi …

%d bloggers like this: