Nőtt a Huawei mobilökoszisztémája 2022-ben

Huawei Mobile Services

Jelentősen bővült az elmúlt évben a Huawei saját mobilökoszisztémája, a Huawei Mobile Services (HMS). Az idei év végére már több mint 220 ezer alkalmazást integráltak a rendszerbe, az AppGallery alkalmazásáruházból letölthető appok száma pedig 147 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A HMS ökoszisztéma 2022-es növekedésének egyik leglátványosabb példája a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery. Éves szinten 147 százalékkal nőtt az appboltból letölthető alkalmazások száma, a platform pedig már több mint 580 millió aktív havi felhasználóval rendelkezik szerte a világon; ezenfelül az ún. Quick Appok aktív havi felhasználóinak száma már meghaladja a 160 milliót. A HMS Core-ba pedig világszerte több mint 220 ezer alkalmazást integráltak. Ezzel párhuzamosan világszerte bővült a HMS-sel dolgozó regisztrált fejlesztők száma is, és ma már eléri a 6 milliót.

Jó példa erre a Huawei Egészség alkalmazás, amely mára összességében már több mint 400 millió felhasználót szolgált ki világszerte, és lehetővé teszi az edzésadatok megosztását és szinkronizálását az AppGalleryből elérhető különféle fitnesz-alkalmazásokkal. A havi aktív felhasználók száma húsz százalékkal, 97 millióra nőtt tavaly, közülük az appot havonta 13 millióan használják sporttevékenységeik nyomon követésére, 16 millióan alvási szokásaik elemzésére, valamint 26 millióan az általános egészségkövető funkcióit figyelik rendszeresen.

Új frissítéseket vezetett be mindamellett a vállalat 40 millió aktív havi felhasználóval rendelkező navigációs alkalmazása, a Petal Térkép is, beleértve többek között AR (kiterjesztett valóság) gyalogos navigációt, a valós idejű helymegosztást és a „User Growth” rendszert, amely még élethűbben jeleníti meg a térképeket. Ezenfelül jelentős felhasználói bázissal rendelkezik a többek között utazási, városi, vásárlási és pénzügyi szolgáltatásokat kínáló Huawei Asszisztens (260 millió aktív havi felhasználó) is – írja a vállalat közleményében.

About eva

További cikkek

energiaválság klímaváltozás

Felmérés: Németországban a megkérdezettek több mint fele támogatja a napenergia használatát

Energiaválság és klímaváltozás: mindenki számára sürgető kérdés, hogyan tudja az emberiség biztosítani a hosszútávon fenntartható …

%d bloggers like this: