csütörtök , január 26 2023

Mérnökhallgató lány vitte a prímet a Huawei tehetséggondozó programjában

Seeds for the Future

Lezárult a Huawei Technologies „Seeds for the Future” elnevezésű egyetemistáknak szóló tehetséggondozó programja, amelynek keretében idén nyolcnapos online képzésen vehettek részt az érdeklődők.

A Huawei 2011-ben indította el Európában a „Seeds for the Future” elnevezésű, egyetemistáknak szóló tehetséggondozó programját, amely 2014 óta elérhető a magyarországi hallgatók számára is. A nyolcnapos online képzés során a hallgatók számos modern technológiával ismerkedhetnek meg, és olyan területeken gyarapíthatják tudásukat, mint az 5G, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság vagy a felhőalapú számítástechnika.

Idén novemberben közel negyven hallgató végezte el a képzést, túlnyomórészt az Óbudai Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről. A sokoldalú tréning egyik legnagyobb előnye, hogy valós, gyakorlati ismereteket kínál a világ egyik vezető technológiai vállalatától.

Az 2022-es Seeds for the Future képzésen Sándor-Rokaly Kata, az Óbudai Egyetem végzős mérnök-informatikus hallgatója érte el a legmagasabb pontszámot, amelynek köszönhetően részt vehetett a Huawei Athénban megrendezett European Talent Summit találkozóján. A rendezvény keretében megünnepelték a vállalat tehetséggondozó programjainak sikereit, valamint körüljárták az európai tehetségek fenntartható jövőjének megteremtését.

Sándor-Rokaly Kata elsősorban személyes érdeklődés, valamint a kapcsolatépítés lehetősége miatt jelentkezett a képzésre, végzősként a megszerzett szakmai ismereteket kiegészítendő az egyes vállalatok látásmódja, tevékenységi köre érdekli leginkább. „Manapság a technika kikerülhetetlen, és mielőtt valamit ördögtől valónak tekintenének, nem árt, ha az emberek megismerik, miről is szól valójában. A szakmában otthonosan mozgó, IKT szakemberek számára a képzés által kapott tudás amolyan általános műveltség, azonban mivel az informatikában általában egy területre koncentrálunk tanulmányaink során, ezért hasznos és fontos, hogy betekintést nyerhessünk más területekbe is”.  A Huawei képzéséhez kapcsolódóan hozzátette, hogy a tréning teljesen bevezető szintről indul, így a különböző előtanulmányokkal rendelkező embereket közös fogalmi szintre hozza, amelynek köszönhetően bátran ajánlható szaktól függetlenül.

Fotó: Getty Images

About eva

További cikkek

Central European Case Competition

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a …

%d bloggers like this: