A követeléskezelések éve lehet az idei

Követeléskezelés

Követeléskezelés során a rosszul vagy egyáltalán nem fizető adósokat ismét törlesztésre ösztönzik, melynek ma már számos módja és eszköze létezik. 

Az új év beköszöntével, a januári leltározásokat követően újra fókuszba kerülhetnek a kintlévőségek. Különösen igaz lehet ez a vállalkozásokra, ahol számszerű könyveléssel is alátámasztva áttekinthetően látszanak ezek a hiányok. Általános elgondolás azonban, hogy mivel az emberek számtalanszor magukra vannak utalva a problémáikkal, beleértve a vállalkozásokból adódó nehézségeket is, ezért ritkán járnak utána megfelelően az ilyen jellegű ügyeknek. A legtöbb esetben türelmesebbek lehettek a cégek döntéshozói ez idáig, csakhogy a magas infláció eredményeként sokakban merülhet fel a kérdés, meddig lehet még toleranciával lenni.

„A kiemelkedő inflációs adatok miatt a pénz jelenértéke nem kicsit magasabb, mintha ugyanazt az összeget kapnánk kézhez hónapok vagy akár évek múlva. Ebből adódóan a megfelelő követeléskezelés a korábbiaknál sokkal fontosabbá válhat a hitelezők számára” – mondta Doór Zalán magánnyomozó, az X-Rock Magánnyomozó Iroda ügyvezetője.

Gyakoriak viszont még mindig az olyan esetek, amelyek során a hitelezők nem szenteltek túl nagy figyelmet a kintlévőségekre. Sokan voltak és vannak úgy vele, hogy az idő sok mindent megold, ez is majd valahogy megoldódik. Azonban a magas inflációs adatok mellett a vállalkozások rendszerint megnövekedett működési költségei is arra irányulnak, hogy a követeléseket, ha eddig nem is, most már ideje lehet rendezni.

„A sérelmek elszenvedőinek sokszor az a hozzáállása, hogy jó lesz úgy, ahogy van. Ezen már úgysem lehet segíteni, majd megoldódik magától, vagy úgymond több is veszett Mohácsnál, tanulópénz volt. A vállalkozóbb kedvűek sűrűn felfogadnak hírhedtebb pénzbehajtó csapatokat, akikkel nem ritkán pórul járnak vagy mélyebbre ássák magukat abba a bizonyos gödörbe. A kevésbé tettre készek a rendőrséghez vagy bírósághoz fordulnak, de gyakran ilyen úton sem lehet ezeket az ügyeket megoldani. Aki valóban elszánt és eredményre, vagyis reális bevételre vágyik, az szakemberekhez fordul, akik több más céges problémához hasonlóan a kintlévőségeket is sikeresen megoldják. Ehhez pedig magánnyomozási és jogi eszközöket is igénybe kell venni” – hívta fel a figyelmet Doór Zalán magánnyomozó.

Fokozott figyelmet érdemes tehát szentelni arra, hogy megfelelő szakértői segítséget vegyünk igénybe. Azok, akik napi szinten foglalkoznak ilyen vagy hasonló ügyekkel, nagy segítséget tudnak nyújtani a követeléskezelések során. Abban az esetben is érdemes legalább konzultálnunk szakemberrel, ha már lemondtunk a kintlévőség rendezésének lehetőségéről, hiszen a legtöbb esetben még ilyenkor is vannak lehetőségek.

About eva

További cikkek

energiaválság klímaváltozás

Felmérés: Németországban a megkérdezettek több mint fele támogatja a napenergia használatát

Energiaválság és klímaváltozás: mindenki számára sürgető kérdés, hogyan tudja az emberiség biztosítani a hosszútávon fenntartható …

%d bloggers like this: